Home     Ontwerp     Aanleg     Onderhoud     Advies     Boomverzorging     Impressies     Contact
 

Boomverzorging

Bomen zijn heel bijzondere elementen in uw tuin. Ze bepalen mede de sfeer in de tuin en ze maken de tuin robuuster als ze volgroeid zijn. Ook kunnen ze zorgen voor schaduw in de tuin of als echte blikvanger.

Om geen schade te krijgen van (zware) uitvallende takken of dood hout moet er ook onderhoud aan de bomen verricht worden dit noemen we ook wel boomverzorging.

Boomverzorging betekent ook het toppen van hard groeiende bomen of het kandelaberen van bomen, dit wordt gedaan om de boom te verjongen en om de boom niet een te zware kroon te laten krijgen zodat hij om kan vallen.

Ook betekent boomverzorging het kappen van bomen. Bomen kappen kan om verschillende redenen gedaan worden. Bijvoorbeeld omdat twee bomen te dicht tegen elkaar staan en in elkaar gaan groeien. Ook kan een boom gekapt worden omdat hij dood en rot is van binnen en dreigt om te gaan vallen.

Wel is het ook zo bij het kappen van bomen dat er als voorbereiding eerst bij de gemeente gevraagd moet worden of de boom op een zogenaamde bomenlijst staat van de gemeente. Als de boom op deze lijst staat dan moet er een kapvergunning aangevraagd worden staat de boom niet op deze lijst dan kan hij gekapt worden zonder kapvergunning.


Contactinformatie

Thijs Kerkvliet Hoveniers
Burgemeester Smitweg 105
2391 NG Hazerswoude-dorp
Tel.: 06 - 42929569
E-mail: info@thijskerkvliet.nl